CİHANGİR MEKANİK' TEN EFSANE 2024 YAZ KAMPANYASI !

Seçili ürünlerde %10'ye varan indirim fırsatı!

YENİ SEZON

Vitrinde Göster

Cihangir Mekanik olarak ürün satışı, kurulumu ve teknik destek hizmeti vermekteyiz. Bizi tercih Ettiğiniz için Teşekkür ederiz.

Kat Kalorifer Kazanı Nedir ?

Kat kaloriferi genel anlamda kullanılan bir ifadedir. Bireysel olarak yani bir mülk sahibinin kendi özgür iradesiyle kendi yaşam alanının ısıtılması işlemini kontrol edebildiği ısıtma sistemine verilen isimdir. Kat kaloriferi sistemi; kalorifer kazanı, petekler, radyatörler, tesisat boruları, yerden ısıtma boruları, baca tertibatı gibi aksam ve sistemlerin bir bütünü olarak değerlendirilir. Burada ısıtılacak alanın tek katlı olduğu anlaşılmamalıdır. Birkaç katlı bir binanın tek bir kişinin insiyatifinde müstakil olarak ısıtıldığı sistemler de bu kapsamda değerlendirilebilir. Kat kaloriferleri çeşitli fosil yakıtlarla veya elektrikle işletilebilir. Burada kalorifer kazanı dediğimiz cihaz kat kaloriferi sisteminde suyu ısıtma işlevini üstlenen ısı değiştiricilerdir. Doğalgaz, mazot, lng, kömür, odun, pelet ve diğer biyokütle yakıtlar (fındık kabuğu, meyve çekirdeği gibi)  kat kaloriferinde kullanılabilecek alternatif yakıtlardır. Kullanılacak yakıtın cinsine göre de kalorifer kazanları imal edilmektedir. Doğalgaz ve lng ile çalışan kalorifer kazanlarına kombi denmektedir. Katı yakıt kullananlar ise katı yakıtlı kalorifer kazanları olarak adlandırılır.  

Şimdi İncele

Kat Kaloriferi Sobası Nedir ?

Villa ve/veya küçük kullanım alanlı binaların ısınma ihtiyacını gideren sistemlerdir. Kat kaloriferi sistemi, daire veya villa bazında ısınan suyun borular aracılığı ile radyatörlere ulaştırılması ve ısı aktarımı sayesinde ortamın ısıtılması prensibine dayanır. Kat kaloriferi, tek kazanla fiyat, verim ve ömür değerlendirilmesinde avantaj sağlar. Doğalgaz veya sıvı yakıtla da çalışabilen kat kaloriferleri, kazan + boyler + otomatik kontrol sisteminden oluşan ısıtma sistemleri, ısıtma ve kullanım sıcak suyu birlikte üretebilir. Kullanım sıcak suyu istenmemesi durumunda sadece ısıtma amaçlı kullanım imkanı da sağlamaktadır. Yer tipi kat kalorifer kazanları çelik veya döküm malzemeden imal edilebilir. Cebri brülörlü ve atmosferik brülörlü imal edilmiş tipleri mevcuttur. Kombiler ile dairelemize yaptığımız tesisatlar da aslında kat kaloriferidir. Kat kaloriferi tanımı, çok eskiden beri mazotlu, fuel-oil ve katı yakıtlı kazanlar için kullanıla geldiğinden genelde kullanıcılar bunları anlamaktadır fakat evimize kombiler ile yapılan da bir kat kaloriferidir.

Şimdi İncele

Pelet Yakıt Nedir ?

Biyokütle, dünyada dördüncü en büyük enerji kaynağını oluşturması yönüyle önemli bir enerji kaynağı konumundadır. Birçok gelişmiş ülke biyoenerjiyi geleceğin temel enerji kaynağı olarak görmektedir.

Biyokütle ısınma ve sanayi amaçlı yakma sistemlerinde kullanılabilir. Isınma amaçlı olarak yaygın olarak kullanılan kaynaklardan biri de peletlerdir.

Sözlük anlamı topak, yumak, silindir, misket olan pelet, yakıt olarak; her türlü odun, odun artığı, ormansal atık, tarımsal atık, endüstriyel atıkların kurutulup öğütülerek daha sonra yüksek basınçla preslenerek sıkıştırılması suretiyle yoğunluğu arttırılarak enerji elde maksadıyla kullanılan küçük parçalardır.

Pellet yakıtını odun pelleti (wood pellets) ve tarımsal atık pelleti (agripellets) olarak sınıflamak mümkündür. Yurt dışında bu ürünlerin üretimi, taşınması ve kullanılmasına yönelik standartlar oluşturulmuş olup ülkemizde henüz bu yönde bir standart mevcut değildir. Ayrıca bu ürünün kullanılması yurt dışında birçok ülke tarafından destek kapsamında değerlendirilmektedir.

Şimdi İncele

Döküm Soba Nedir ?

Döküm Soba  sistemlerinde size  hem modern hemde klasik sobalarda bulabileceğiniz en geniş seçenekleri sunmayı amaçlıyoruz.

Odun-Kömür  yakarak ısınmak en ekonomik ısınma şeklidir. Diğer fuel-oil ile çalışan merkezi ısıtma sistemleri ile karşılaştırıldığında % 50 daha kazançlıdır. Aynı zamanda elektrik ve gaz kullanımından da çok daha ucuzdur. Soba rahat ve çabuk ısınma Sağlar. Birçoğumuz sobanın verdiği güçlü ve tatlı sıcaklığı çok sever. Radyant sobalar çabuk, direk yani ışınsal sıcaklık verirken,  konvekşın soba etrafa daha etkili ve güçlü yayılan bir sıcaklık verir.

KÖMÜR YAKILMASI
• Hava ayar sürgüsünü açık ve küllük çekmecesini hafifçe çekik konuma getirin.
• Sobaya birbirine değecek şekilde dik olarak bol miktarda odun yerleştirin.
• Odunların altına bir miktar kağıt koyun ve odunları tutuşturun. Alevli yanan odunların üzerine, doldurma kapağından 2-3 kürek ceviz büyüklüğünde tozsuz kömür atın. Atılan kömür kor haline gelince, üzerine 20-25 mm iriliğinde kömür doldurun.
• Yaklaşık yarım saat süreyle hava ayarlarına dokunmadan sobayı yanmaya bırakın, daha sonra sobanın yanma şiddetini, hava ayar sürgüsünü ve küllüğü kullanarak dilediğiniz gibi ayarlayın

ODUN YAKILMASI
• Hava ayar sürgüsünü açık ve küllük çekmecesini hafifçe çekik konuma getirin.
• Sobanın içine bir miktar kağıt ve üzerine odun parçan koyarak altta duran kağıttan tutuşturun.
• Odun çabuk yanan bir yakıt olduğu için sık sık vo azar azar atın.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 
• Sobanızın tamamı pik döküm malzemeden imal edilmiştir. Pik döküm sobanıza büyük avantajlar sağladığı gibi yanlış kullanımdan dolayı da bazı olumsuzluklar getirebilir.
Pik döküm 1300 ºC’de eritilerek transfer modellerine dökülmekde ve sobanızın parçlarını oluşturmaktadır. Kullanma klavuzunda belirttiğimiz kulllanma şartları dışında sobanızın kullanılması durumunda bazı olumsuzluklara rastlanabilir.
Sobanızın yakılmasını kullanma klavuzunda belirtilen kurallara göre yapınız.

DÖKÜM SOBANIN TEMİZLİK ve BAKIMI

Tutuşturma süresinin başlarında ya da sobanızın içinde yeterli ısı oluşmadığında camlarınız islenebilir. Tutuşturma sırasında kapısını 1-2 cm aralık bırakarak sobanıza bolca hava girişi sağlamalısınız.

Çeşitlerimizi büyütmeye ve sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz.

Halen uzman kadromuz, gerekli teknik ekipmanlarımız ve yılların verdiği tecrübe ile çalışma hayatımıza devam etmekteyiz.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Şimdi İncele

Güneş Enerjisi İle Su Isıtma Nedir ?

Güneş sınırsız ve herhangi bir maliyeti olmayan enerji kaynağıdır. Bir ailenin ortalama günlük sıcak su ihtiyacı 150 litredir. Bunu ısıtmak için orman köylerinde odun yakılır ve çevreye zarar verilir. Şehirlerde ise sıcak su ihtiyacı karşılamak amacıyla elektrik enerjisinden faydalanır ki bu da çok yüksek maliyetlidir. Bu çevre zararları ve maliyetlerin üstesinden gelebilecek sistemler mevcuttur. Bu sistemler güneş enerjisinden gelen ısıyı suya aktarıp suyu ısıtan sistemlerdir. Bu sistemlerin çeşitleri ve çalışma prensipleri aşağıda anlatılmıştır.

Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri devre şekline, işletme türüne, depo yerleşim şekline ve panel tipine göre çeşitlilik gösterir.

1- Kollektör tipine göre güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri

A – Bakır veya alüminyum borulu düzlemsel kolektörlü sistemler ( Düzlemsel kolektörler )

Düzlemsel cam örtünün altındaki emici yüzey ısıyı içinde sıvı bulunan bakır veya alüminyum levhaya iletir. Bakır pahalı olsa da daha iyi bir ısı iletkenidir.

B – Vakum tüplü güneş kolektörleri

Cam vakum tüpler, güneşli su ısıtıcıların ve kolektörlerin esas parçasıdır. Her vakum tüp iki cam tüpten oluşur. Dış boru oldukça sağlam, şeffaf bor silikattan üretilir. İçteki tüpte bor silikattan yapılır ve iyi bir ısıl absorbsiyon ve minimum yansıtma katsayılı AL – N / AL ile kaplanır. İki tüp arasındaki hava boşluğundaki hava vakum edilir ( boşaltılır ) ve Baryum tutucular ile borular birbirine tutturulur.

Vakum tüplü güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri bulutlu havalarda oldukça avantajlıdırlar, çünkü bu vakum tüpler bulutlardan gelen yoğun ışınımı emebilmektedir. Düzlemsel güneş kolektörleri ile kıyaslandığında rüzgarlı ve sıcaklığın az olduğu günlerde bile vakum tüplü güneş kolektörleri vakum izolasyonundan dolayı daha verimlidirler. Tüpler silindirik bir yapıya sahip olduğu için güneş ışınlarını sürekli dik açıyla alırlar. Bu da yansımayı düşürerek verimi arttırmış olur.

C – Isı borulu vakum tüplü ( kapalı sistem ) güneş enerjili su ısıtma sistemleri

Isı borusundaki akışkan evaporatör ( buharlaşma ) bölgesinde çevreden ısı alarak buharlaşmakta ve buhar biçiminde kondensatör ( yoğuşma ) bölgesine doğru ilerlemektedir. evaporatör bölgesi soğuk bölge, kondensatör bölgesi sıcak bölge olarak da adlandırılır. İki bölge arasında izole edilmiş olarak bulunan ve ısı alışverişinin olmadığı adyabatik bölge bulunur. Bu bölgeye transport bölgesi de denir. Yoğuşma bölgesinde dışarı ısı vererek sıvılaşan akışkan, tekrar buharlaşma bölgesine fitilin kapasitesi etkisi ve yer çekimi etkisi ile döner.

İnorganik normal ısı borusu cam vakum tüpün içine yerleştirilmiş olan bir bakır ısı borusundan oluşur. Bakır ısı borusu cam vakum tüpün içinden, ısı borusunun baş tarafına yerleştirilen ısı değiştirgecine ısı transferi gerçekleştirir. Bu sırada ısı değiştirgeci üzerinden akan sıvıya ısısını bırakır. Bu ısı transferi çevrimi şöyle gerçekleşir;

Bakırdan yapılmış ısı borusunun içine zehirli olmayan inorganik bir ısı transferi akışkanı barındırır. Isı borusunun merkezi vakum olduğu 25 – 30 santigrat derecede bileşim kolayca buharlaşabilir. Buharlaşan sıvı ısı borusunun tepesine çıkar ve ısısını vererek tekrar sıvı hale geçer. Sıvı buhar karışımı ısı borusunun alt kısmına doğru iner ve ısı alarak tekrar buharlaşır.

Isı boruları ayrıca iklimlendirme ve bilgisayarlara işlemcinin ( CPU ) soğutulmasında kullanılır.

D- Vakum tüplü ( açık sistem ) güneş enerjili su ısıtma sistemle

Güneşin ısıttığı suyun doğrudan kullanıldığı sistemlerdir.
Bu sistemlerde dikkat edilmesi gereken husus sistemin kışın soğuktan dolayı zarar görebilmesidir. Bu sorunu aşmak için borular hafif eğimli bırakılır. Bu sistemin etkili çalışması için boruların en üst yüzeyi ile deponun en alt yüzeyi arasında 6 cm yükseklik farkı bulunmalıdır. Bu sistemde çok dar ya da çok uzun borular kullanmak sirkülasyonu geciktireceği için uygun boru seçimi yapılmalıdır.

2- Yardımcı ısı üreteçli sistemler;

Güneş enerjisinin yeterli olamadığı sistemlerde kullanılır. Güneş enerjisine ek olarak elektrik, doğalgaz gibi sistemler kullanılır. Bunlar genellikle zorlamalı dolaşımlı sistemler ile çalıştırılır. Otomatik kontrol ünitesi pompayı ve istenilen sıcaklığı ayarlamak için yardımcı ısıtıcıyı denetler. Evlerde güneş enerjisi yeterli olmadığı durumlarda rezistanslı ( elektrikli su ısıtıcısı ) sistem devreye girer. Rezistanslı su ısıtma sistemleri oldukça yaygındır.

Şimdi İncele

Isı Pompası Nedir ?

Günümüzde ısı pompaları, geleceğin iklimlendirme teknolojisi ürünlerinden biri olarak kabul ediliyor. Küresel iklim değişikliklerinin olumsuz etkileri dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, ısı pompası teknolojisi en etkin iklimlendirme çözümü olarak öne çıkıyor. Bunun temel nedeni, fosil yakıtlı ısıtma ürünleri ısıyı bir kimyasal reaksiyon sonucu ortaya çıkartırken ısı pompalarının dünya üzerinde var olan ısıyı transfer ederek elde etmesi.
Isı pompaları; ısıtma, soğutma ve sıcak su kullanımını tek bir cihazda toplayarak diğer ısı kaynaklarına göre yüksek enerji tasarrufu sağlıyor. Isı pompaları transfer ettikleri enerjiyi sadece havadan değil toprak ve su gibi farklı ortamlardan da sağlayabiliyor. Ayrıca ısı pompaları hava, toprak ve sudaki potansiyel ısı enerjisini evlerimize taşıyarak evimizin sıcaklık konforunu sağlarken doğaya herhangi bir zehirli gaz salınımı yapmıyor.

Kolay kullanım ve enerji tasarruf özelliklerini içinde bulunduran ısı pompaları çeşitlilik gösterirken yenilenebilir enerjinin önemini çok iyi bilen ve her fırsatta bunu müşterileriyle paylaşan Cihangir Mekanik, doğa dostu ürünlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Cihangir Mekanik “Yenilenebilir Enerji Grubu”nun bir üyesi olan Isı Pompası Ailesi, evsel ve ticari işletmelerde sıcak su ihtiyacını gidermek için kullanılan “Monoblok Sıcak Su”, evlerdeki iklim konforunu sağlamak için kullanılan “Split ve Monoblok Inverter” ve havuz suyunu ısıtmak için kullanılan “Monoblok Havuz” ürünlerinden oluşuyor.

Şimdi İncele

Evaporatif Soğutma Nedir ?

Buharlaştırıcı (evaporatif) soğutucular, havayı dolaştırmak için yalnızca su ve bir üfleyici (fan) kullanan soğutma sistemleridir. Ilık, kuru (doymamış) hava suya batırılmış bir pedden çekildiğinde, su buharlaşır ve su buharı olarak havaya emdirilir. İşlemde hava soğutulur ve nem artar.

Evaporatif soğutma teknolojisi, kompresör bazlı soğutmaya enerji açısından verimli bir alternatiftir. Kuru ve kurak bölgelerde, evaporatif soğutma, geleneksel ekipmanın enerjisinin dörtte birini kullanarak bina soğutma yüklerinin çoğunu veya tamamını karşılayabilir. Ayrıca, bir tesisin yük profilini büyük ölçüde iyileştirebilen geleneksel soğutma grubu sistemleriyle entegre edildiğinde uygun maliyetli bir şekilde uygulanabilir.

Evaporatif soğutma bol miktarda su kaynağı gerektirir ve yalnızca bağıl nem düşük olduğunda etkilidir, verimli kullanımını kuru iklimlerle sınırlanır.

Şimdi İncele

Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi Nedir ?

Güneş’ten gezegenimize ulaşan enerji, yaşamın devamlılığı için en önemli faktördür. Güneş’in yapısında bulunan hidrojen, füzyonlar sonrasında helyuma dönüşür. Ortaya çıkan ısı ve ışık, güneş enerjisini meydana getirir. Güneş’in %90’ı hidrojenden oluşur. Bu nedenle, insan yaşam süresi göz önüne alınırsa,güneş neredeyse sonsuz bir enerji kaynağıdır. Tüm canlılar, direkt ya da dolaylı olarak güneş enerjisinden yararlanırlar. Güneş enerjisi tamamen yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Hiçbir atık oluşturmadığı için karbon nötr olarak tanımlanır.

Güneş Enerjisi Kullanımı Ne Zaman Başladı?

Güneş enerjisinin kullanımı, çok eski tarihlere kadar uzanmaktadır. Aynalarla odaklanan güneş ışığının, yakma işleminde kullanımı milattan önceye dayanır. Güneş enerjisi kullanımı, 1600’lü yıllarda Galileo Galilei’nin mercek üzerinde yaptığı çalışmalarla hız kazandı. 1725 yılında Fransız mühendis Bernard Forest de Bélidor tarafından, güneş enerjisi ile çalışan bir su pompası yapıldı.

Güneş enerjisi kullanımı, 1. Dünya savaşı nedeniyle azaldı ve üzerinde yapılan çalışmalar durma noktasına geldi. 1970’ lerde ortaya çıkan petrol krizi sebebiyle, yeniden alternatif enerji kaynakları arayışı başladı. Güneş, temiz ve düşük maliyetli enerji üretiminden dolayı ilk tercih edilen kaynak oldu. Ev tipi kullanımı, güneş enerjisi su ısıtma sistemleri ile artış gösterdi. Fotovoltaik pillerin üretilmesiyle, güneş enerjisinin, direkt olarak elektrik enerjisine dönüştürülmesi mümkün oldu. 

Gezegenimize ulaşan güneş enerjisinin, %30’u atmosfer tarafından uzaya geri yansıtılır veya saçılır. %20’lik kısmı ise atmosfer ve bulutlarda tutulur. Güneşten gelen enerjinin %50’lik kısmı yeryüzüne ulaşabilir ve dönüşümlere uğrar. Güneşten gezegenimize ulaşan enerjinin bir bölümü bile, insanlığın mevcut enerji tüketiminden fazladır. 

Güneş Enerjisi Dönüşümleri Nelerdir?

Dünyaya ulaşan güneş enerjisi, doğal ve doğal olmayan dönüşümlere uğrar. Doğal dönüşümler, doğada kendi kendine gerçekleşir ve şu şekildedir;

  • Toprak ve suyun ısınması.
  • Bitkilerde fotosentez ile gıda üretilmesi.
  • Buharlaşma oluşumu ve yağmurların yağması.
  • Rüzgâr ve dalgaların oluşumu.
  • Doğal yangınların çıkması.

İnsan faaliyetleri sonucunda oluşan dönüşümler ise doğal olmayan dönüşümlerdir ve şu şekildedir;

  • Kollektör sistemlerle ısıya dönüştürme.
  • Fotovoltaik pil, baraj ve rüzgâr türbinleri ile elektrik üretimi.
  • Fosil yakıtların kullanımı.
  • Güneş mimarlığı uygulamaları.

Ekvatorun güney ve kuzeyindeki 35 derecelik enlemler arasında kalan alan dünya güneş kuşağı olarak isimlendirilir. Bu kuşak içerisinde kalan bölgeler güneş enerjisinden faydalanmak için en verimli yerlerdir. Dünya’nın sahip olduğu açı ve güneş radyasyonunun en çok düştüğü bölgelerde yıllık ortalama 2000-3500 saatlik güneşlenme süresi mevcuttur.

Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Nasıl Gerçekleşir?

Güneş enerjisinden elektrik üretebilmek için enerji dönüşümünü sağlayan fotovoltaik piller kullanılmaktadır. Fotovoltaik piller, güneş pili olarak da isimlendirilir. Üzerine düşen güneş ışığını direkt olarak elektrik enerjisine çevirirler. Fotovoltaik pillerin üretildiği malzeme ve kalitesi verimlilik oranını belirler. Yapısına bağlı olarak %5 ile %20 arasında verimlilik sağlanabilir. Elde edilen gücü artırmak amacıyla birçok fotovoltaik pil, seri veya paralel olarak birbirine bağlanarak kullanılır. Birden çok pilin birleşmesiyle oluşan yapılara fotovoltaik modül ismi verilir. Yapılarına göre fotovoltaik modül verimleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Amorf silisyum (%5-7)
  • Kadmiyum tellürid (%7)
  • Bakır İndiyum diselenid (%10)
  • Kristal silisyum (%15)
  • Optik yoğunlaştırıcı hücreler (%17)
  • Galyum arsenit (%30)

Günümüzde en çok tercih edilen panel türü silisyum bazlı olanlardır. Mono-Kristal ve Poly-Kristal olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Bu panellerin ortalama kullanım ömürleri 20 yıl civarı olsa da bazı panellerde 30 yıl verimli olarak kullanım sağlanabilir.

Fotovoltaik pillerle üretilen elektrik enerjisi, solar invertörler aracılığıyla şebeke kullanımına uygun hale getirilir. Güneş panellerinden sağlanan elektriğin, en yüksek verimlilikle kullanılmasını solar invertörler kontrol eder.

Güneş Enerjisi ile Elektrik Üreten Sistemler Nelerdir?

Güneş enerjisi ile elektrik üreten sistemler kullanım alanına ve çalışma şekline göre farklılıklar gösterir. Genel olarak 3 farklı gruptan bahsedilebilir. Bu gruplar;

Şebekeye bağlı sistemler (On-Grid Sistem): Güneş enerjisi sisteminin, mevcut elektrik şebekesine bağlanması ile oluşur. Elektrik şebekesine paralel olarak çalışarak, ana şebekenin maliyetlerini düşürür. Depolama için ayrı bir birim olmasına gerek yoktur.

Şebeke bağlantısı olmayan sistemler (Off-Grid Sistem): Elektrik şebekesi olmayan yerlerde tercih edilen bir sistemdir. Tüketim kapasitesi ve depolama için önceden yapılacak hesaplamalar önemlidir. 

Hibrit Sistemler: Elektrik şebekesi bulunan yerlerde, sisteme depolama birimi eklenerek oluşturulan yapılardır. Mevcut sistemin şebeke maliyetlerini düşürürken, depolama birimi olduğu için şebekeden enerji gelmediği durumlarda alternatif olarak enerji tüketimine destek olmaktadır. Depolama birimlerinin maliyetleri şu an için yüksek olsa da ileride en çok tercih edilen sistem olacağı öngörülmektedir.

Güneş enerjisi teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte, güneş pili maliyetleri oldukça azalırken verimlilikleri de artmıştır. Eve güneş paneli kurmak isteyen tüketiciler, maliyetlerin azalması ile çatı tipi sistemleri tercih etmeye başladı.

 

Şimdi İncele

Su Arıtma Nedir ?

İçme, evsel veya endüstriyel ihtiyaçları karşılamak için kullanılan suların ve çevreye bırakılması zararlı olan atık suların, çeşitli proseslerden geçirilerek kirletici parametrelerinden arındırılmasına ve temizlenmesine “Su Arıtma” denir.

SUYU ARITMAK NEDEN GEREKLiDiR?

Su kaynaklarının arıtılması gereksinimi özellikle aşağıda verilen sebeplerden ortaya çıkmaktadır.

Su, kaynağında ne kadar temiz olursa olsun, temas halinde olduğu her noktada kirlenme riski mevcuttur. Su toplama havzasından yerel yönetimler tarafından arıtılarak verilen ham su, isale hattı, depolar, şebeke dağıtım boruları gibi karmaşık bir sistemin içinden nihai kullanım noktasına ulaşmaktadır. İletim hatlarında meydana gelebilecek problemler suyun kalitesini değiştirecektir. Şebeke boruları, özellikle hat içinde basınç olmadığı durumlarda, dış ortamdan vakumlama etkisiyle, kirliliğe açık hale gelmektedir. Bütün bunlar, son kullanım noktalarında su arıtma sistemlerinin önemini ortaya çıkarmaktadır.

Suya yerel yönetimlerin verdiği klor bileşikleri, suyun şebeke hattındaki yolculuğu sırasında mikroorganizmalara karşı güvenlik sağlamaktadır. Ancak, suyun içindeki serbest klor miktarının çok dikkatli kontrol edilmesi gerekir. Çünkü, serbest klorun fazlası, insan vücuduna zararlıdır. Klorlu suda belki mikrop yoktur, ancak, klor insan vücudu için zararlıdır.

Suyun içindeki klorun bir diğer zararı, suyun içinde bulunan organik maddelerle birleştiğinde oluşan THM (trihalometan)`lerdir. Bu maddelerin kanser yapıcı özelliği vardır.

Suyun tortulu ve renkli olması da estetik bir problemdir. Ancak, tortulu ve renkli sularda başka çözünmüş organik iyonların bulunması ihtimali vardır. Sudaki rengin başlıca sebeplerinden birisi de iki değerlikli demir olabilir. Bu nedenle, bu parametrelerin yüksek olduğu suların arıtılması şarttır.

Sudaki organik maddeler, suya hem istenmeyen bir koku ve renk verir, hem de suyun tadını bozar. Organik maddenin bu açıdan arıtılması gereklidir.

Suda bulunabilecek ağır metallerin bir kısmı (demir, mangan vb.) genelde kendilerini, görsel olarak ta belli ederler. Özellikle renkli suların bu açıdan tahlil edilmesi gerekir.

NEDEN “ İLE SAĞLIK “ ARITMA CİHAZLARI KULLANILMALI?

Su arıtma cihazı satan firmamıza ait tüm evsel arıtma cihazlarının diğer markalardan en büyük farkı  kaliteli filtrasyon sistemi ile arıtılan suların, Alkali,  Detoks ve Mineral filtrelerden geçirilerek ideal içme suyu üretmesidir.
Bu nedenle rahatlıkla söyleyebiliriz ki, arıtılmış su değil, içme suyu üretiyoruz.

Şimdi İncele
Whatsapp Destek
Dopilo Site tasarımı tarafımızdan yapılmıştır.